Swift je igra

Spoznajte novega Swifta, vozilo, ki igrivost vožnje popelje še raven višje. Z novim, živahnim videzom, odzivnim upravljanjem in hitrim pospeševanjem vam bo poskočilo srce. S Swiftom boste ponovno spoznali, kako zabavna je lahko vožnja.

Življenje v hipu postane bolj vznemirljivo, ko sedete v Swifta. Izjemna lahkotnost, s katero ga lahko upravljate, vam bo z vsakim prevoženim kilometrom narisala nasmeh na obraz. Pravzaprav je Swift tako zabaven za vožnjo, da si boste zaželeli, da se vožnja sploh ne bi končala.

Novi Swift se odmika od klasičnih oblikovalskih smernic in pritegne z obliko karoserije, ki vzbuja veselje do vožnje. Ima zaobljene linije, 16-palčna polirana aluminijasta platišča*, ki jih dopolnjujejo poudarjeno razširjeni blatniki, ter ovalna kovinska sprednja maska v črni barvi, ki je videti dovolj lačna, da požre cesto pred vami. Z vsako svojo podrobnostjo dokazuje in jasno sporoča, kako igrati igro življenja.

*serijsko pri opremi Elegance

     

Osupljiv stil

Na cesti Swift s svojim videzom močno izstopa. Od elegantnih zaobljenih linij profila do širokega zadnjega odbijača ima športen in atletski videz, ki odraža hitro in agilno upravljanje vozila. Tudi ponoči hitro opazimo njegovo edinstveno obliko, in sicer z novimi svetlobnimi elementi v zadnjih kombiniranih lučeh in sprednjih pozicijskih (dnevnih) lučeh, ki ob osvetlitvi dobijo značilen 3D-videz.

     

K vozniku usmerjena nadzorna plošča

Nadzorna plošča v novem Swiftu poskrbi za resnično doživetje vožnje. Zasnovana je tako, da so vsi potrebni instrumenti in upravljalni elementi na dosegu roke, dvobarvna armaturna plošča in obloga sprednjih vrat pa dajeta notranjosti športen videz in večji užitek do vožnje.

 

Merilniki

Športno in elegantno oblikovana enota z merilniki je opremljena z zaslonom LCD, na katerem lahko spremljate številne podatke, vključno s povprečno in trenutno porabo goriva, dosegom, omejitvami hitrosti ter opozorili naprednih varnostnih in asistenčnih sistemov.

Sprednja sedeža

Oblika sprednjih sedežev je dokaz edinstvenosti vozila Swift. Oblazinjenje v ramenskem delu in ob straneh sprednjih sedežev povečuje udobje za voznika in sovoznika ter daje sedežem dinamičen videz, ki ga elegantno dopolnjuje geometrijski vzorec oblazinjenja.

Multimedijska naprava z 9-palčnim zaslonom

Multimedijska naprava je nameščena prosto stoječe v sredini, rahlo nagnjena proti vozniku, da jo lažje spremlja in upravlja z dotikom. Poleg tega je mogoče vmesnik poljubno nastavljati in ga uporabiti za prikaz navigacijskih podatkov ali slike kamere za vzvratno vožnjo.

 
 

Avdiovizualne funkcije

 • Radijski sprejemnik AM/FM/DAB
 • Bluetooth® (za prostoročno telefoniranje in predvajanje zvoka)
 • Vtičnica USB (za predvajanje zvoka in polnjenje naprav)
 • Prikaz kamere za vzvratno vožnjo

Povezljivost s pametnim telefonom prek USB in WiFi®

 • Apple CarPlay
 • Android AutoTM

Informacijski zaslon s podatki o vozilu

Zaradi integrirane povezave z vozilom lahko zaslon multimedijske naprave v realnem času prikazuje tudi podatke, kot so trenutna poraba goriva, povprečna poraba goriva, doseg, pretok energije blagega hibridnega sistema SHVS in različne vrste opozorilnih sporočil.

Klimatska naprava

Modeli Swift z opremo Elegance so opremljeni s samodejno klimatsko napravo z digitalnim prikazom in samodejnim uravnavanjem temperature, modeli Comfort in Premium pa s klimatsko napravo z digitalnim prikazom in ročnim upravljanjem.

Vtičnica za dodatno opremo in vtičnica USB

Vsi modeli so opremljeni z 12-voltno DC vtičnico za dodatno opremo in vtičnico USB za povezovanje naprav. Modela Elegance in Premium imata tudi vtičnice USB za polnjenje mobilnih naprav (tip A 2,4 Ah, tip C 3,0 Ah).

 

Apple CarPlay

Apple CarPlay se poveže s pametnim telefonom iPhone in funkcijo Siri ter vozniku pomaga pri iskanju poti, klicanju, predvajanju glasbe ter pošiljanju in prejemanju sporočil prek glasovnih ukazov ali prek multimedijske naprave z zaslonom na dotik.

Več informacij in podatke o združljivosti modelov iPhone in sistemov
iOS z Apple CarPlay najdete tukaj:https://www.apple.com/ios/carplay/
* Android Auto je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi: https://www.android.com/auto/
Potreben je združljiv telefon s sistemom Android in združljiv aktivni podatkovni paket.
* Apple, Apple CarPlay, iPhone in Siri so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah. * Google, Android, Android Auto, YouTube Music in druge znamke so blagovne znamke družbe Google LLC.
* Bluetooth je zaščitena blagovna znamka družbe Bluetooth SIG, Inc.
* Wi-Fi je zaščitena blagovna znamka družbe Wi-Fi Alliance®.

 

Android Auto™

Pogovarjajte se z asistentom Google Assistant sistema Android Auto in opravite vse naloge s pomočjo glasovnih navodil, da boste lažje osredotočeni na vožnjo. Pošiljajte sporočila, prejmite navodila za pot, upravljajte medije in še marsikaj. Enostavno recite »Hey, Google« ali v združljivih vozilih pritisnite in zadržite gumb za glasovni nadzor na volanskem obroču.

*Android Auto je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi:
https://www.android.com/auto/faq/
*Večina telefonov z Android 5.0+ je združljivih s sistemom Android Auto:
https://support.google.com/androidauto/answer/6348019?hl=en&ref_topic=6140477
*Google, Android, Google Play in Android Auto so blagovne znamke družbe Google LLC.

Pripravite se na igro

Vožnja v novem Swift je zabavna, v kabini pa je veliko prostorov za odlaganje, kamor lahko shranite svoje stvari in osvežilne pijače, ko ste na poti.

 

Notranja oprema

Swift z udobnimi sedeži in bogato opremo poskrbi, da je vsaka vožnja prijetna. Nudi prostore za odlaganje, kamor lahko pospravite manjše predmete in jih imate pri roki, ko jih potrebujete, ter držala za skodelice in plastenke za vaše najljubše pijače.

Prtljažni prostor

Prtljažni prostor ima široko odprtino in nizek nakladalni rob za lažje natovarjanje in raztovarjanje prtljage. Poleg tega lahko z zložljivimi in deljivimi nasloni zadnjih sedežev v razmerju 60:40 dodatno prilagodite prtljažni prostor svojim potrebam.

Zmogljivost pri vožnji

Swiftov osupljiv videz dopolnjuje njegova izjemna zmogljivost, zaradi katere je vsako potovanje zabavna in vznemirljiva nova pustolovščina. Ne glede na to, ali se s Swiftom vozite na delo, po nakupih ali na izlete, vedno poskrbi za vrhunsko vozno izkušnjo, zaradi katere boste vožnjo z veseljem ponovili.

Motor

Novi 1,2-litrski bencinski motor v Swiftu združuje izjemno učinkovitost porabe goriva z odličnim navorom pri nizkem številu vrtljajev za hiter in odziven pospešek. Opremljen je tudi s številnimi naprednimi funkcijami, ki prispevajo k zmanjševanju emisij.

Swiftov 5-stopenjski ročni menjalnik izboljša učinkovitost porabe goriva in prenos moči s prestavnim razmerjem, ki je posebej optimizirano glede na zmogljivost motorja in pogonskega sklopa. Prestavljanje poteka gladko in odzivno, saj se je prestavne ročice treba le rahlo dotakniti, da preklopi. Brezstopenjski samodejni menjalnik (CVT) je na voljo za vse, ki imajo raje udobje samodejnega prestavljanja.

5-stopenjski ročni menjalnik
CVT

Blagi hibridni sistem SHVS za večjo energetsko učinkovitost

Swift s svojim lahkim in kompaktnim blagim hibridnim sistemom SHVS odraža Suzukijev okoljsko naravnan pristop k proizvodnji vozil. Tako med drugim vsebuje integriran zaganjalnik-generator (ISG) ter litij-ionsko baterijo z izjemno kapaciteto polnjenja in napajanja.

1. Samodejna ustavitev motorja

Brez nepotrebneporabe goriva
Ko vozilo ustavi v križišču ali v zastoju, se motor izklopi, da varčuje z gorivom.

2. Ponovni zagon motorja

Elektromotor ponovno zažene motor
ISG deluje kot zaganjalnik, ki zagotavlja nemoten in tih ponoven zagon motorja.

3. Speljevanje in pospeševanje

Asistenca elektromotorja*
Asistenca elektromotorja pomaga pri zmanjševanju porabe goriva in pri speljevanju ter pospeševanju.

4. Vožnja

Polnjenje baterije

ISG s pomočjo moči motorja polni akumulator in litij-ionske baterijo.

5. Zaviranje

Reneracija zavorne energije

ISG uporablja kinetično energijo pri zaviranju za proizvodnjo električne energije za polnjenje baterij.

*Asistenca elektromotorja je mogoča le, če:
1) je število vrtljajev motorja 4000/min ali manj, 2) pritisnete stopalko za plin, 3) je litij-ionska baterija napolnjena bolj od zahtevanega minimuma, 4) je temperatura baterije znotraj nastavljenih toleranc, 5) je motor segret in 6) je vozilo v prestavi z aktivirano sklopko.

Platforma HEARTECT

Gladko ukrivljeno šasija povečuje čvrstost podvozja, kar vozilu prinaša odlične temeljne zmogljivosti. Hkrati izboljšuje tudi varnost pri trku, saj učinkovito razprši energijo trka.

Sprednje in zadnje vzmetenje

Vzmetenje v vozilu Swift zagotavlja udobno vožnjo z odlično stabilnostjo na cestišču in stabilnim upravljanjem. Novi nanosi iz teflona na nosilcih stabilizatorjev prav tako zmanjšujejo trenje, kar prispeva k večji togosti pri nagibanju ter boljšem nadzoru pri krmiljenju in legi vozila pri vožnji skozi ovinke.

Sprednje vzmetenje
Sprednje vzmetenje
Zadnje vzmetenje
Zadnje vzmetenje

ALLGRIP AUTO

ALLGRIP AUTO je samodejni sistem štirikolesnega pogona, ki se aktivira, ko zazna, da sprednji kolesi izgubljata oprijem s podlago. Ko sistem zazna zdrs sprednjih koles, se vklopi viskozna sklopka za prenos navora na zadnji kolesi. S tem zagotovi dodaten oprijem za vožnjo po zasneženih cestah ali drugih spolzkih površinah.

Viskozna sklopka

Viskozna sklopka (hidravlična sklopka), nameščena pred zadnjim diferencialom, za prenos pogonske moči uporablja silikonsko olje
visoke viskoznosti. Ko pride do razlike v vrtenju sprednjih in zadnjih koles, se zaradi strižne sile, ki jo povzroča vrtenje koles, silikonsko olje segreje in razširi. Povečan tlak silikonskega olja sproži delovanje sklopke z več diski, ki prenaša navor na zadnji kolesi.

Napredne funkcije za brezskrbno vožnjo

Vožnja je še bolj zabavna, če veste, da ste vi in vaši potniki varni z najnovejšimi naprednimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi.
V novem Swiftu je teh veliko, delujejo pa neprekinjeno ter vam pomagajo ostati previdni, da varno prispete na cilj. Čeprav ne
morejo nadomestiti previdne in odgovorne vožnje, vam lahko te napredne tehnologije pomagajo, da ostanete zbrani in odzivni
v različnih prometnih situacijah.

*Sposobnost kamer in senzorjev za zaznavanje ovir, voznih pasov in prometnih znakov je omejena. Ne zanašajte se izključno na te sisteme. Vedno vozite previdno. Varnostna razdalja je odvisna od hitrosti vozila.

 

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (DSBS)*

Milimetrski radar in monokularna kamera zaznavata vozila, kolesa in pešce tik pred ali diagonalno pred vozilom. Če se zdi, da bi lahko prišlo do trka, se sprožijo zvočna in vizualna opozorila, ki opozarjajo voznika. Če voznik ne uporabi dovolj sile pri zaviranju, se samodejno vklopi zavorna asistenca, ki pomaga upočasniti vozilo. V primeru, da se verjetnost za trk še poveča, sistem samodejno poveča zavorno silo, da zmanjša naletno silo in ublaži škodo.

Aktivni tempomat za nadzor varnostne razdalje med vozili (ACC)

ACC pomaga zmanjšati utrujenost voznika na dolgih vožnjah in med vožnjo v prometu ter je povezan s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov, ki vozniku pomaga pri ohranjanju predpisane omejitve hitrosti. Ko je aktivni tempomat vklopljen, sistem s pomočjo radarja z milimetrskimi valovi in monokularne kamere meri razdaljo do vozila pred seboj in po potrebi pospešuje ali upočasnjuje, da ohrani izbrano varnostno razdaljo. Ko spredaj ni vozila, sistem ohranja hitrost, ki jo je nastavil voznik ob vklopu stikala. (Pri modelih z menjalnikom CVT se ACC izklopi, ko se vozilo ustavi. Pri modelih z ročnim menjalnikom se ACC izklopi pri hitrosti približno 30 km/h ali manj.)

 
 
 
 
 
 
 

 

Sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKA)

Ko je aktiviran prilagodljivi tempomat, sistem LKA vozniku pomaga ohranjati položaj vozila na sredini voznega pasu. Če sistem zazna, da je sosednje vozilo ali določen objekt, kot je začasna ovira na cestišču ali druga ovira, preblizu voznikovega vozila, pomaga pri krmiljenju, da voznik ohrani varno razdaljo.

Sistem za opozarjanje na zapuščanje voznega pasu (LDP)

Med vožnjo sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu zaznava meje levega in desnega voznega pasu ter predvideva pot vozila. Če ugotovi, da vozilo zaradi voznikove nepozornosti začne zapuščati vozni pas, voznika opozori z zvočnim opozorilom ali vibriranjem volana. Če še vedno obstaja velika verjetnost za nenamerno zapustitev voznega pasu, pomaga vozniku pri krmiljenju tako, da vozilo vrne na sredino voznega pasu.

Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči (High beam assist)

Če so v žarometih vklopljene dolge luči in so prisotna druga vozila (spredaj ali v nasprotni smeri) oz. če je okolica močno osvetljena, sistem samodejno preklopi na zasenčene luči. Sistem samodejno spet preklopi na dolge luči, če ni prisotnih drugih vozil oz. če je okolica slabo osvetljena. (Deluje le pri hitrosti več kot 40 km/h.)

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (TSR)

Na informacijskem zaslonu se prikažejo ikone prepoznanih prometnih znakov. Če je omejitev presežena, ikona za omejitev hitrosti utripa, če ne prilagodimo hitrosti, se oglasi še zvočno opozorilo.

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu (BSM)

BSM deluje s pomočjo milimetrskih radarskih senzorjev v zadnjem odbijaču za zaznavanje vozil, ki so v mrtvih kotih na obeh straneh vozila ali se približujejo. Ko sistem zazna vozilo, se prikaže opozorilna ikona v zunanjem ogledalu na tisti strani, na kateri se približuje vozilo. Če voznik vklopi smernik na tej strani, se poleg utripajoče ikone oglasi še zvočno opozorilo.

Funkcija opozarjanja na prečni promet zadaj (RCTA)

RCTA je dodatna varnostna funkcija, ki s pomočjo milimetrskih radarskih senzorjev zaznava in opozarja na vozila, ki se približujejo z leve ali desne strani, ko vozilo zapušča parkirni prostor ali garažo.

 

Sistem za nadzor pozornosti voznika (DMS)

Kamera ob zaslonu spremlja voznikov obraz in zaznava odpiranje ter zapiranje oči, pogled in smer obraza. Če sistem zazna, da je voznik zaspan, utrujen ali pa je njegov pogled usmerjen stran od cestišča, sproži zvočno opozorilo in na informacijskem zaslonu prikaže opozorilno sporočilo.

Parkirni senzorji za vzvratno vožnjo

Ultrazvočni senzorji v zadnjem odbijaču pri vzvratni vožnji zaznajo ovire in z zvočnim signalom opozorijo na bližino ovire.

Asistenca Hill Hold Control za pomoč pri speljevanju v klanec

Pri speljevanju v klanec sistem Hill Hold Control za približno 2 sekundi prepreči vzvratno pomikanje vozila, da ima voznik dovolj časa, da prestavi nogo z zavore na stopalko za plin.

 
 
 
 

eCall

V primeru močnega trk sistem eCall interventnim službam pošlje samodejno sporočilo s trenutno lokacijo vozila. Sistem se lahko aktivira samodejno s senzorji v vozilu po nezgodi ali pa ročno, če potniki v vozilu pritisnejo gumb SOS.

 

Če ste pripravljeni na nove izzive in želite v življenju uživati, ste pripravljeni tudi na novi Swift. Poleg tega, da vam bo vožnja s Swiftom v zabavo je to predvsem elegantno in pametno vozilo s številnimi funkcijami, ki običajne trenutke delajo še bolj posebne.
Swift bo vas in vaše sopotnike prepričal v vožnji po avtocestah ali podeželskih cestah, vas stalno navdihoval, da se ločite od vsakodnevne rutine in se prepustite zabavi.

 

Barvna paleta zunanjosti

Paketi serijske opreme


 

_
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 175/65R15 +jeklena platišča (polni kolesni pokrovi)

ZUNANJOST

 • A, B in C stebrički v č rni barvi
 • Sprednji in zadnji odbijač v barvi karoserije
 • Zgornja sprednja maska v piano črni barvi
 • Črna spodnja sprednja maska
 • Zunanji ročaji vrat v barvi karoserije
 • Elektromagnetno odpiranje prtljažnih vrat
 • Spodnja bočna spojlerja
 • Zadnji strešni spojler

VIDLJIVOST

 • LED žarometi
 • LED dnevne luči vgrajene v žaromete
 • Funkcija "Guide me light"
 • Samodejni vklop žarometov
 • Zadnja meglenka
 • LED kombinirane zadnje luči
 • Tretja LED zavorna luč
 • Zelena termoizolacijska zasteklitev
 • Ohišja zunanjih ogledal v barvi karoserije
 • Električno nastavljiva in ogrevana zunanja ogledala

KRMILO IN INSTRUMENTNA PLOŠČA

 • 3-kraki mulltifunkcijski volan nastavljiv po višini in globini
 • 4,2 palčni barvni informacijski LCD zaslon s prikazom:
  • Ura
  • Informacije o potovanju
  • Zunanja temperatura
  • Poraba goriva (trenutna/ povprečna)
  • Hitrost vožnje (trenutna/ povprečna)
  • Domet s trenutnim stanjem goriva
  • Prepoznani prometni znaki
 • Zvočno in svetlobno opozorilo na nepripet varnostni pas spredaj in zadaj
 • Zvočno opozorilo za neugasnjene luči

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Električno odpiranje stekel spredaj in zadaj
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Gumb za zagona motorja brez ključa
 • Ročna klimatska naprava z digitalnim prikazom in s filtrom za cvetni prah
 • 9 palčna audio naprava z zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon, z DAB in MP3 predvajalnikom, Bluetooth® povezavo in Navigacijo
 • Sprednja zvočnika
 • Aktivni tempomat (ACC)

NOTRANJOST

 • Lučka na sredini spredaj
 • Senčnika spredaj, na voznikovi strani z držalom za listek in ogledalom
 • USB in 12 V vtičnica spredaj
 • Prostor za shranjevanje v sprednjih in zadnjih vratih
 • 60:40 deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi
 • Osvetljen prtljažni prostor

VARNOSTNA OPREMA

 • Čelni zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika
 • Možnost deaktiviranja čelne zračne varnostne blazine na sovoznikovi strani
 • Bočne zračne varnostne blazine spredaj
 • Zračne varnostne zavese
 • 3-točkovni varnostni pasovi z zategovalniki in omejevalnikom sile spredaj in zadaj na straneh
 • Dodaten zategovalnik spodnjega dela varnostnega pasu na voznikovi strani
 • 3-točkovni ELR varnostni pas (na sredini)
 • Sidrišče za privez otroškega sedeža zadaj
 • Isofix zadaj na straneh
 • Otroške ključavnice zadnjih vrat
 • ESP®** in ABS z EBD funkcijo
 • Sistem za samodejno zaviranje v sili s kamero in radarjem (DSBS II)
 • Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči
 • Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (TSR)
 • Sistem za nadzor voznika (DMS)
 • Samodejni umik pedala sklopke in zavore v primeru trka
 • Zapisovalnik podatkov o dogodku
 • Sistem za nadzor mrtvega kota (BSM)
 • Sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj (RCTA)
 • Sistem za opozarjanje na zapuščanje voznega pasu (LDP)
 • Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu (LKA)
 • Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu
 • Opozorilni smerniki v primeru zaviranja v sili
 • Pomoč za speljevanje v klanec
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS)
 • Zavorna asistenca
 • Alarmna naprava
 • Zadnji parkirni senzorji
 • Kamera za vzvratno vožnjo
 • E-Call – samodejni klic v sili
 • Suzuki Connect

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT:
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 185/55R16 + alu platišča

VIDLJIVOST

 • Vetrobransko steklo in stekla sprednjih vrat z IR zasčito
 • Dodatno zatemnjena stekla od B stebrička naprej

KRMILO IN INSTRUMENTNA PLOŠČA

 • Usnjen 3-kraki volan

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Sprednji visokotonci in zadnji zvočniki

 • Ogrevana sprednja sedeža

NOTRANJOST

 • Senčnika z držalom za listek in ogledalom

 • USB vtičnica za polnjenje: Tip-A 2.4Ah in Tip-C 3.0Ah

 • Po višini nastavljiv voznikovsedež

 

 

Dodatno k paketu serijske opreme PREMIUM:
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 185/55R16 + polirana alu platišča

VIDLJIVOST

 • Eektrično poklopna zunanja ogledala
 • Ohišja zunanjih ogledal z vgrajenim smernikom

KRMILNO INSTRUMENTALNA PLOŠČA

 • Obvolanske prestavne ročice (CVT)

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Avtomatska klimatska naprava

NOTRANJOST

 • Dekorativni elementi v srebrni barvi
 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.