Osvežitev mestnega suzukija

Evropskim kupcem se je v teh dneh predstavil rahlo osveženi suzuki ignis, ki bo sedaj privabljal kupce z nekoliko spremenjeno zunanjo podobo, osveženo notranjostjo potniške kabine in pa še bolj varčnim pogonskim sklopom.

Osvežitev modela ignis je poskrbela za drugačno masko hladilnika v povezavi z rahlo spremenjenim pokrovom motorja, poleg tega so Japonci poskrbeli še za 'ADDED VALUE', ker se novi ignis lahko sedaj pohvali z nekaj več sijoče kovine. Prenova simpatičnega japonskega malčka je prinesla tudi par bolj robustno oblikovanih odbijačev, serijske strešne sani in črno obarvano zaščito vseh štirih zunanjih karoserijskih blatnikov ter bočnih pragov.

Kupec osveženega ignisa bo prejel tudi rahlo preoblikovano armaturno ploščo ter spremenjeno sedežno oblazinjenje, nekaj več bo tudi detajlov, predvsem na račun nekaterih sestavnih delov, ki so obarvani v barvi karoserije. Poleg tega so poskrbeli tudi za bolj trpežno oblazinjenje karoserijskega dna v prtljažnem prostoru in nekaj več vgrajene komfortne opreme (že iz nekdanjih fiatov znana funkcija 'follow-me-home', ogrevan par prednjih sedežev, dodatni predal v sopotnikovih vratih in serijska vgradnja asistenčnega varnostnega sistema DCBS (Dual Camera Brake Support).

Nekoliko spremenjen je tudi 4-valjni pogonski sklop v obliki že znanega 1,2-litrskega atmosferskega bencinskega Dualjet motorja, ki ima po novem nekoliko manj pogonske moči (61 kW/83 KM ter 107 Nm motornega navora pri 2800 vrtljajih v minuti) v kombinaciji z 12-voltno 'mild-hybrid' tehnologijo. Nekoliko nižjo pogonsko moč vgrajenega bencinskega motorja so Japonci kompenzirali z vgradnjo močnejšega paketa vgrajenih litij-ionskih akumulatorjev, ki imajo po novem občutno višjo kapaciteto (10 kWh namesto 3 kWh).

Novi pogonski sklop ima tudi nekoliko višjo kompresijo, električno gnano odmikalno gred sesalnih (polnilnih) ventilov ter bolj zmogljiv hladilni in oljni sistem za optimalno termično počutje vgrajenega pogonskega sklopa. Evropski kupci pa so sedaj ob doplačilu lahko deležni tudi vgradnje samodejnega CVT menjalnika. Vse te izvedene modifikacije naj bi modelu ignis zagotovile solidno ( -11 %) znižanje povprečne porabe (l/100 km: 3,9 litra v primeru 2WD ignisa) ter tudi povečano prijaznost do okolja (CO2 emisije: 89 g/km).

Prenovljeni ignis bo evropskim kupcem na voljo v letošnjem aprilu.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.