Novi družinski član

SX4 predstavlja rezultat sodelovanja med Fiatom in Suzukijem, ki se je pričelo s podpisom pogodbe o kooperaciji v aprilu leta 2003. Kompaktni SUV je zasnovan na platformi novega swifta. Za zunanjo podobo obeh italo-japonskih dvojčkov je poskrbel oblikovalski mojster Giorgetto Giugiaro. Za razliko od Fiata, ki bo na voljo le v kombinaciji s štirikolesnim pogonom, bodo pri Suzukiju ponudili kupcem tudi civilno verzijo z oznako 'Classic' ter sprednjim pogonom in bolj običajnim izgledom. V tem primeru se pod motornim pokrovom nahaja 1,5-litrski bencinski motor z 99 KM ter 133 Nm navora pri 4100 vrtljajih v minuti. Za približnih 14.500 evrov bodo nemški kupci prejeli avtomobil, ki doseže največjo hitrost 175 km/h in pospeši od 0-100 km/h v enajstih sekundah. Po navedbi proizvajalca se povprečna poraba goriva giblje v območju 6,8 litra na sto prevoženih kilometrov. Drugo izbiro v povezavi s sprednjim pogonom predstavlja 1,6-litrski bencinski agregat, ki ob voznikovem ukazu mobilizira '107-konjsko' zalogo moči ter 145 Nm navora pri 4000 vrtljajih v minuti. Tako motoriziran SX4 doseže 180 km/h in v povprečju popije okrog 6,8 litra goriva.

V primeru, ko se bo kupec odločil za cenovno manj ugodno in bolje opremljeno štirikolesno gnano izvedbo z 'off-road' izgledom, ki ji pri Suzukiju pravijo 'Urban Cross Car', bo za premikanje vozila z dolžino 4,10, širino 1,74 ter višino 1,60 metra skrbel 1,9-litrski agregat DDiS s 120 KM in 280 Nm navora pri 2000 vrtljajih. Z njim doseže 180 km/h in pospeši od 0-100 km/h v 10,5 sekunde. Povprečna poraba plinskega olja se giblje okrog 6,5 litra. Za pretikanje pri dizelskem motorju je zadolžen 6-stopenjski ročni menjalnik, bencinske izvedbe imajo 5-stopenjski ročni menjalnik. Za varnost skrbijo 4 serijske zračne blazine v povezavi s serijsko vgrajenimi sistemi ABS, EBD ter ESP. Za prenos moči do vseh koles pri izvedbi s štirikolesnim pogonom je odgovoren elektronsko nadzorovani štirikolesni pogon, ki ponuja tri različne programe prenosa moči. Na suhi podlagi lahko vozilo premikamo samo s pomočjo sprednjega pogona. Če se razmere spremenijo, ali se odpravimo na izlet v naravo, lahko zaradi variabilnega prenosa moči s pritiskom na gumb po potrebi prenesemo moč tudi na zadnji kolesni par. V težjih voznih in vremenskih razmerah, po brezpotjih, snegu in blatu, pa lahko zapremo še sredinski diferencial (razmerje prenosa moči med prednjim in zadnjim pogonom je 50:50). Za to izvedbo bodo nemški kupci odšteli okrog 21.000 evrov. Vozilo z medosno razdaljo 2,5 metra in najmanj 17-centimetrsko oddaljenostjo od vozne podlage je v primeru SUV-izvedbe postavljeno na 16-palčna lahka platišča s pnevmatikami dimenzij 205/60. V notranjosti ponuja prostor za pet potnikov ter 270 litrov prostora za tovor, ki lahko naraste na največ 1045 litrov. Po neuradnih napovedih ga bomo v Sloveniji videli že v mesecu maju. Slovenska prodajna cena izvedbe s štirikolesnim pogonom se bo po vsej verjetnosti gibala v območju od 4.000.000 SIT do 5.000.000 SIT.

tekst: Marko Miklavc
foto: Suzuki

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.