Ameriški format

Od petvratne evropske grand vitare XL7 je novi XL7 daljši za 35 centimetrov in meri v dolžino 4996 mm. Od nje je tudi širši za 54 mm ter višji za 10 mm. Novi XL7 meri v širino 1834 mm ter v višino 1,75 metra. Za 55 milimetrov so podaljšali tudi medosno razdaljo, ki meri sedaj 2855 mm. Za razliko od ameriškega predhodnika z enakim imenom ima v osnovni konfiguraciji  sprednji pogon, kupec pa se bo lahko odločil tudi za izvedbo s stalnim štirikolesnim pogonom. Po načrtih bo imelo približno 50 odstotkov vseh izdelanih vozil le sprednji pogon, ostala polovica pa štirikolesnega. V obeh primerih ima štiri posamično obešena kolesa. 6-valjni bencinski pogonski agregat z ameriškimi koreninami in delovno prostornino 3,6 litra bodo izdelovali v japonskem obratu Sagara. Ponuja okrog 250 KM ter 329 Nm navora v povezavi s 5-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki omogoča tudi ročno menjavo prestav (manumatic). Po navedbi proizvajalca se je poraba goriva kljub povečani delovni prostornini (+ 0,9 litra) celo zmanjšala ali ostala v enakih okvirih kot pri aktualni izvedbi. Osnovne izvedbe imajo petsedežno konfiguracijo, sedemsedežne izvedbe so opremljene z zadnjimi blažilniki s samodejnim uravnavanjem nivoja vozila (nivomat). Teža prikolice s tovorom ne sme presegati 1587 kilogramov. Kot je v današnjem času že v navadi, je tudi novinec opremljen z množico elektronskih sistemov za večjo varnost in udobje ter večjim številom zračnih blazin. Osnovne izvedbe so postavljene na 16-palčna platišča s pnevmatikami dimenzij 235/65, bogatejše opremljene izvedbe počivajo na 17-palčnih platiščih s pnevmatikami dimenzij 235/60. Pričetek prodaje na severnoameriškem tržišču je predviden v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Po neuradnih informacijah se bo prodajna cena gibala od 23.000 do 29.000 ameriških dolarjev. Zaenkrat ni nobenih informacij o prihodu tega modela v Evropo.

tekst: Marko Miklavc
foto: Suzuki

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.