Športna kompaktna kombilimuzina

V ponudbi vozil Suzuki v prodajnih salonih po Sloveniji je že na voljo prenovljena športna kompaktna kombilimuzina SWIFT. Posodobitve vključujejo športne izboljšave zunanjosti, pogonski sklop z varčnejšo porabo goriva in dodatne pametne varnostne funkcije.

SWIFT je že dolgo zelo priljubljen med tistimi avtomobilisti po svetu, ki si želijo dovršene kombilimuzine in zabavne vožnje. Dozdajšnji SWIFT, ki je na trg prišel leta 2017, je bil eden izmed treh finalistov izbora za svetovni mestni avto leta 2018 (World Urban Car awards 2018). Do konca leta 2019 je bilo prodanih več kot 745.000 primerkovv več kot 119 državah. Novosti pri prenovljenem modelu še bolj poudarijo SWIFTove ikonične značilnosti in tako ustvarijo moderen avto, ki je dovršen, odziven in poln pametnih tehnologij.

Poudarki prenovljenega SWIFTa

Izstopajoč videz
Dinamična posodobitev videza vključuje športno tridimenzionalno masko s štirikotnimi režami in poudarkom v obliki kromirane vodoravne letvice, polirana lita platišča, dvobarvne kombinacije zunanjosti ter eleganten izbor barv za poudarke v notranjosti.

Varčen pogonski sklop
Prenovljenega SWIFTa poganja nov K12D DUALJET motor s SHVS blagim hibridnim sistemom in litij-ionsko baterijo večje kapacitete. S tem prinaša še boljši izkoristek goriva, a hkrati ohranja SWIFTovo značilno odzivnost, ki naredi vožnjo zabavno.

Pametna varnostna tehnologija
SWIFTje opremljen z novim sistemom za prepoznavanje prometnih znakov, sistemom za nadzor mrtvega kota in sistemom za preprečevanje zapuščanja voznega pasu, hkrati pa ohranja vse ostale, že obstoječe varnostne sisteme.

Izstopajoč videz

Zunanjost
SWIFT vzbuja pozornost s svojim športnim in drznim sprednjim delom, močnimi boki in značilnimi sklenjenimi okni ter podrobnostmi, kot so lebdeča streha in navpično razporejene LED luči. Ta izstopajoč videz je še bolj izpopolnjen pri prenovljenem modelu. Vključuje tridimenzionalno masko s štirikotnimi režami in poudarkom v obliki kromirane vodoravne letvice ter dovršeno izdelana lita platišča, s čimer SWIFT postane mogočen in prefinjen.

Barve zunanjosti
Prenovljeni SWIFT dopolnjuje linijo z dodatnimi dvobarvnimi možnostmi: značilna goreče rdeča biserna s črno streho in dirkaško modra kovinska s črno streho ter novi oranžna biserna kovinska s črno streho in zlatorumena kovinska s srebrno streho.

Notranjost
Športna, prefinjena zasnova SWIFTove notranjosti vključuje elemente, kot so okrogli merilniki, srednja konzola v obliki pilotske kabine in športen volan v obliki črke D, ki med vožnjo daje občutek samozavesti. Prenovljeni model je na voljo tudi z novimi srebrnimi poudarki, ki še povečajo dinamičen in sodoben občutek v notranjosti.

Varčen pogonski sklop
Novi K12D 1.2 DUALJET motor in SHVS blagi hibridni sistem
Novi K12D 1.2 DUALJET motor, ki poganja prenovljenega SWIFTa, ima sistem dvojnega vbrizgavanja, ki ponuja tako močan odziv kot visoko učinkovito porabo goriva. To ravnotežje je mogoče zaradi tehnologije, ki vključuje: elektronsko vodeno variabilno krmiljenje sistemov VVT (variable valve timing), variabilno pretočno oljno črpalko in elektronsko nadzorovane šobe za hlajenje batov. Izkoristek goriva DUALJET motorja je še boljši v kombinaciji s SHVS blagim hibridnim sistemom, ki je na voljo v vseh različicah prenovljenega modela SWIFT. Sistem uporablja lahek, kompakten integrirani zaganjalnik-generator ISG (integrated starter generator) s funkcijo elektromotorja in litij-ionsko baterijo s povečano kapaciteto iz 3Ah na 10Ah, kar še poveča učinkovitost porabe goriva v primerjavi s predhodnim modelom. Blagi hibridni sistem SHVS pretvarja kinetično energijo, ki se ustvarja med zaviranjem, v električno energijo, ki polni litij-ionsko baterijo. To električno energijo uporablja elektromotor, da pomaga motorju med pospeševanjem, za bolj učinkovito porabo goriva. Sistem samodejno ustavi motor, ko avto stoji.

Pametne varnostne funkcije
Poleg številnih obstoječih pametnih varnostnih funkcij, ki so na voljo v dozdajšnjem modelu, vključno s sistemom za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema, sistemom za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu in sistemom za samodejno zastiranje dolgih luči, je prenovljen model zdaj opremljen še s funkcijo prepoznavanja prometnih znakov, sistemom za nadzor mrtvega kota in sistemom za preprečevanje zapuščanja voznega pasu.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov
Sistem za prepoznavanje prometnih znakov uporablja monokularno kamero, ki zazna prometneznake, kot so omejitev hitrosti ali prepoved prometa in prikaže znak na informacijskem zaslonu armaturne plošče ters tem opozori voznika.

Sistem za nadzor mrtvega kota (BSM)
Ko se vozilo približuje od zadaj ali je že v mrtvem kotu, sistem prižge opozorilno LED ikono v ustreznem zunanjem stranskem ogledalu. Če voznik nakaže menjavo voznega pasu, prične LED ikona utripati in sočasno se sproži tudi zvočni opozorilni signal.

Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu
Pri hitrostih med 60 in 160 km/h sistem uporablja monokularno kamero za prepoznavanje voznega pasu in upravlja krmiljenje, da vozniku pomaga pri vrnitvi vozila na vozni pas, ko pride do zapuščanja le-tega.

Prenos datotek

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.