Cenovno dostopen in uporaben poltovornjak

Iz Velike Britanije prihaja novica o dveh novih, zelo uporabnih in različnih predelavah kultnega terenskega suzukija (model jimny), ker so v britanskem podjetju Yomper uslišali želje številnih potencialnih kupcev in posledično ustvarili novo tržno nišo v obliki majhnih terensko orientiranih poltovornjakov.

Podjetje (Samson Engineering Ltd), kjer nastaja resnično kompaktni yomper 4x4, si je v preteklosti že ustvarilo dobro ime med potrošniki, ki ob svojem delu potrebujejo različne prikolice in prirejeno gradbeno opremo. Giles Walker, ki vodi to britansko podjetje, je že pred časom ugotovil, da se številni lokalni kmetovalci in gozdarji iz njegovega okoliša pritožujejo nad današnjim, že kar kroničnim pomanjkanjem resnično kompaktnih (vozilo z največ 410 cm skupne dolžine …), lahkih in posledično zelo okretnih terenskih vozil in podobno velikih poltovornjakov, ker na tržišču trenutno prevladujejo modne 5,5 metrske poltovorne 'krave', ki si v Evropi, kjer imamo na avtomobile še vedno drugačen  pogled kot v ZDA, sploh ne zaslužijo oznake poltovornjak, ker jih zaradi njihove velikosti in posledične mase z lahkoto uvrstite med prave tovornjake …

Ker je Walker tudi sam velik simpatizer poštenih terenskih vozil (vozna šasija z nanjo poveznjeno karoserijo) in trial motociklov se je ob uresničevanju želja lokalnih potrošnikov seveda spomnil na prikupnega in že zdavnaj kultnega jimnyja, ker gre v tem primeru za cenovno dostopen terenski avtomobil z razumno odmerjenimi karoserijskimi merami in 'vzornim vedenjem' ob vožnji po brezpotjih, ki je poleg tega tudi izredno zanesljiv. Ker je takšen suzuki tudi majhen in posledično lahek se lahko pohvali tudi z manj škodljivim vplivom (‘tyre print’) na okolje kot pa kakšen modni 'hummer'. To je še posebej pomembno za kmetovalce, ki bi s pretežkim poltovornjakom seveda uničili (nehote preorali …) vsako njihovo njivo in pridelek. Britanci so se razvoja takšnega jimnyja (serija FJ / 1998 – 2018) lotili zelo resno, ker so ga zaključili šele po treh letih razvoja in testiranj.

Yomper 4x4 ni povsem običajni jimny, ker so zanj razvili modificirano vozno šasijo z drugačnim, bolj trpežnim vzmetenjem, poleg tega se takšen jimny lahko pohvali tudi s parom zavornih diskov na zadnji osi in 'heavy duty' blažilniki ruske znamke GAZ, ki poskrbijo za dodaten (+ 50 mm) dvig karoserije od vozne podlage. Kot resnično posebnost pa velja omeniti dve možni medosni razdalji (serijskih 225 cm ali pa 275 cm v primeru 'LWB' različice) v povezavi s parom različno oblikovanih karoserij. Tako se kupec lahko odloči za 'lifestyle' verzijo z modelno oznako bergan, ki je na oko sicer bolj prijetna, vendar pa tudi manj uporabna. Ljudje, ki iščejo praktičnost, se bodo raje odločili za nakup različice commercial, ker je ta verzija opremljena s kiper (doplačilo) nadgradnjo iz aluminija (tloris kesona: 170 x 170 cm), ki jim istočasno ponuja tudi 500 kilogramsko nosilnost in možnost vleke prikolic, ki niso težje od 750 kg.

Manj novosti je v pogledu vgrajenih možnih pogonskih sklopov, ki pri takšnem poltovornem jimnyju ostajajo enaki kot pri serijskih različicah. Tako se kupec lahko odloči za vgradnjo 1,3-litrkega bencinskega motorja ali pa se odloči za vgradnjo 1,5-litrskega dizelskega motorja. Za osnovno motoriziranega in opremljenega yomperja boste odšteli najmanj 18.000 (približno) britanskih funtov (tovarniška cena brez dajatev).

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.