Izredno uporaben malček

Iz Nemčije prihaja novica, ki razkriva enega izmed pomembnih razlogov za veliko priljubljenost malega terenskega suzukija pri nemških uporabnikih, sploh v zimskih mesecih, ko se jimny na nemških cestah prelevi iz redkega eksota v povsem vsakdanji pojav.

Današnji avtomobilski trendi niso naklonjeni kupcem majhnih avtomobilov, ki velikega avtomobila ne kupijo zaradi zavisti sosedov in dokazovanja njihovega 'pomembnega' družbenega statusa, temveč predvsem zaradi njihovih dejanskih potreb po okretnem in varčnem ter racionalno odmerjenem transportnem sredstvu, ki jih na koncu nagradi tudi z nizkimi obratovalnimi stroški ter sposobnostjo, da v mestu najde še tako majhno parkirno mesto.

Med takšne avtomobile spada tudi mali, izrazito terensko orientirani suzuki jimny, ki je pri kupcih po svetu tako priljubljen, da pri znamki Suzuki sploh ne zmorejo zadovoljiti povpraševanja kupcev. Tega se zaveda tudi nemški podjetnik Marco-André Fürst, čigar podjetje Schneefürst (Memmingen) je specializirano za predelave, prodajo in vzdrževanje vozil, ki jih pri svojem delu potrebujejo zimske službe in privatni uporabniki za zimsko vzdrževanje cest, ker se približno 50 odstotkov nemških lastnikov, ki obiščejo njegovo podjetje, odloči za predelavo jimnyja v vozilo za pluženje in posipanje cest, ostali lastniki izberejo tudi možnost predelave prikupnega jimnyja v pravi mini poltovornjak (predelava avstrijskega podjetja Lagermax).

Marco-André Fürst pravi, da lastniki malega terenskega suzukija izredno cenijo njegov ozki kolotek, resnično kompaktne dimenzije karoserije (dolžina: 3480 mm, širina: 1645 mm, višina: 1705 mm), lahkotnost (masa avtomobila: 1165 kg) in seveda posledično okretnost (obračalni krog: manj kot 10 metrov), ker vam bo vsak resni poznavalec terenskih vozil povedal, da so to lastnosti, ki zaznamujejo resnično dober terensko prehodni avtomobil (to velja tudi za FIAT-ovo pando …). Ob predelavi v plužno vozilo, odnosno vozilo za posipanje cest, pa Nemci zamenjajo samo komplet vzmeti, ker ima aktualni jimny močnejšo nosilno šasijo kot njegov predhodnik.

Enako velja tudi za razpoložljivo zalogo pogonske moči (75 kW/102 KM pri 6000 vrt./min. ter 130 Nm motornega navora pri 4000 vrt./min.), ki jo zagotavlja vgrajeni 1,5-litrski atmosferski (lepa in redka lastnost v današnjih 'turbo' časih …) bencinski štirivaljnik. Nemci ob 'navijanju' za ta avtomobil omenjajo tudi rafinirano in dozorelo tehnologijo 4x4 pogona ter seveda že pregovorno kvaliteto izdelave. V tem pogledu lada niva ni bila nikoli kos malemu suzukiju, čeprav ima tudi kultni ruski SUV (prvi evropski kompaktni SUV avtomobil …) svoje prednosti (pomanjkljivosti: kvaliteta izdelave, rjavenje in težave z elektriko …) in veliko nemških prijateljev. Med aduti v plužno vozilo predelanega jimnyja pa omenjajo tudi nizko prodajno ceno.

Pri podjetju Schneefürst vas bodo ob naročilu podobno predelanega mitsubishija pajero ali pa forda ranger 'oželi' za najmanj 45.500 evrov (neto prodajna cena brez dajatev), medtem ko boste za predelanega jimnyja odšteli samo 36.500 evrov, dražji (43.900 evrov) bo kvečjemu nakup podobno opremljene pick-up različice z nadgradnjo avstrijskega podjetja Lagermax. Sicer pa nakup tako predelanega suzukija trenutno sploh ni možen, čeprav so nekateri nemški kupci za takšnega suzukija pripravljeni odšteti tudi večje vsote denarja (+ 10.000 evrov nad prodajno ceno …). Zadeve se bodo izboljšale šele takrat, ko se bo ta simpatični malček vrnil v Evropo kot predstavnik gospodarsko orientirane kategorije N1 …

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.