Majhen in zelo ekskluziven ekstremist

Po zaslugi nemškega in švicarskega sodelovanja smo v teh dneh dobili novo ekstremno (v pogledu 'plezalnih' sposobnosti po terenu ...) različico prikupnega terensko orientiranega suzukija, ki bo nastala v samo dvanajstih primerkih.

Posledično se je že v osnovi dobro terensko prehoden suzuki jimny prelevil v majhno in prikupno 'off-road pošast', ki se za razliko od številnih modnih SUV-jev in 'šišmišev' (oblikovni križanec) ne bo nikoli ustrašil poštenega izleta izven utrjenih voznih površin, ker je na to sedaj resnično dobro pripravljen. Vse skupaj pa ima tudi svojo ceno (od 56.000 do 65.000 evrov), ki ni ravno majhna, zato se lahko takšen ekstremni jimny pohvali tudi z individualnostjo in visokim odmerkom ekskluzivnosti.

Za odštetih 56.000 evrov bo kupec prejel občutno 'višje nasajenega' (+ 45 mm) jimnyja, ki je nadgrajen tudi s portalno dvignjenimi pogonskimi osmi ter zmogljivim prednjim vitlom, posledično se je občutno povečala tudi razdalja med prednjim in zadnjim diferencialom in vozno podlago, ki znaša pri tako predelanem suzukiju 40 centimetrov (serijska različica: 21 cm). Za to pa je zaslužen tudi set drugačnih, 18-palčnih koles z nameščenimi terensko orientiranimi pnevmatikami (dimenzije: 265/60 R18), medtem ko je serijski jimny lahko počiva na 15- ali pa 16-palčnih kolesih s pnevmatikami v dimenzijah 175/80 R15, odnosno 205/70 R16. Med dodatno opremo takšnega jimnyja pa omenjajo tudi obe (spredaj in zadaj) zapori (100 %) diferencialov, dodatno zaščito podvozja, prednji 'bullbar' ter strešni prtljažnik z integriranimi dodatnimi svetili.

Nemci ('off-road' specialist Delta 4x4) in Švicarji (tunersko podjetje AVUS Auto AG) so ob tem razkrili tudi prodajne cene sestavnih delov, ki poskrbijo za preobrazbo malega suzukija. Za opremljanje vozila s portalno dvignjenimi osmi boste odšteli približno 20.000 evrov, medtem ko vas bo vgradnja 3-tonskega prednjega vitla ožela za približno 3.000 evrov. V tem cenovnem rangu (3.500 evrov) je tudi vgradnja zapor pri obeh diferencialih, enako vsoto denarja boste lahko porabili tudi za nakup 18-palčnih koles, vendar boste morali v tem primeru doplačati še za razširitev karoserijskih blatnikov (1.695 evrov) ter dvig podvozja (1.500 evrov). Najmanj (600 evrov) pa vas bo ožela namestitev prednjega 'bullbara' iz nerjavečega jekla.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.