Nov hibridni pogonski sklop za tri serijske suzukije

Suzukijev trio aktualnih serijskih modelov (swift, SX4 s-cross in vitara) bo v kratkem dobil nove blago hibridne (SHVS) različice vseh treh omenjenih modelov, ki smo jih do sedaj poznali samo v povezavi z modeloma ignis in swift. Ob tem so Japonci poskrbeli tudi za rahlo povečanje pogonske moči.

Do nedavnega so pri znamki Suzuki takšne SHVS različice ponujali samo ob povezavi z modeloma ignis in swift. V ignisu vgrajeni 1,2-litrski 4-valjni atmosferski bencinski motor lahko mobilizira samo 66 kW (90 KM) blago hibridne (48 V) pogonske moči, več moči so imeli do sedaj na razpolago samo kupci SHVS swifta, kjer je vgrajeni 1,0-litrski prisilno polnjen bencinski 3-valjnik lahko uporabniku ponudil 82 kW (111 KM) pogonske moči. Sedaj se bodo kupci modela swift lahko odločili tudi za nakup blago hibridne 'hot hatch' ('vroča kombilimuzina') različice z dodatno modelno oznako sport.

V tem primeru bodo deležni vgradnje 1,4-litrskega prisilno polnjenega vrstnega blago hibridnega 4-valjnika z nekoliko zmanjšano zalogo pogonske moči (95 kW (129 KM) namesto 103 kW (140 KM) pri nehibridnih verzijah tega pogonskega sklopa), ki se lahko pohvali z občutno nižjo (- 21 %) povprečno porabo goriva. Poleg tega se lahko vgrajeni 1,4-litrski SHVS motor pohvali tudi z nekoliko večjo zalogo (+ 5 Nm, skupnih 235 Nm) motornega navora, ki je uporabniku na voljo že pri 2000 vrtljajih v minuti. Aktualni primerki 1,4-litrskega boosterjet motorja ponujajo uporabniku 230 Nm motornega navora pri 2500 vrtljajih v minuti.

Vgrajeni blago hibridni sistem deluje ob pomoči pritaknjenega ISG (Integrated Starter Generator) generatorja, manjšega sklopa litij-ionskih baterij ter DC/DC pretvornika električne energije. Blago hibridni sistem lahko proizvede dodatnih 10 kW pogonske energije, ki so pri nizkih motornih vrtljajih na voljo ob uporabi 'Torque Fill' funkcije, ker je vgrajeni bencinski pogonski sklop takrat deležen pomoči ob zagotavljanju primerne količine motornega navora. Obstaja pa tudi funkcija 'Torque Boost', ki se vklopi pred samim delovanjem turbo polnilnika in poskrbi tudi za odsotnost pregovorno znane 'turbo luknje'.

Japonci obljubljajo kupcem zelo nizko povprečno porabo (povprečnih 4,6 litra bencinskega goriva na vsakih 100 prevoženih kilometrov), sploh ob nakupu 'ultra lahkega' (za današnje čase …) modela swift. Omenjajo pa tudi obogatitev vgrajene opreme pri vseh treh serijskih modelih (swift sport, SX4 s-cross in vitara). Na nekaterih evropskih tržiščih si kupci že lahko omislijo nakup tako motorizirane vitare, v sredini letošnjega marca bo do evropskih kupcev prišel tudi tako motoriziran SX4 s-cross, najdlje bodo na tako motoriziranega suzukija čakali kupci swifta sport, ker jim bo na voljo šele na sredini letošnjega aprila.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.