Predstavljamo prenovljenega Ignisa

Šenčur, 30. junij 2020: Suzuki Ignis z novim videzom in prenovljenim pogonskim sklopom je že pri slovenskih trgovcih. Ignis je doživel prenovo – dobil je nov videz in pogonski sklop. Novi Ignis je obdržal ikonične značilnosti dizajna obstoječega modela, še bolj pa je okrepil svoj edinstven položaj kot edini ultra-kompaktni SUV na trgu. Predstavlja se nam z novo masko in odbijači, dodelanimi barvami v notranjosti in z izboljšanim blagim hibridnim sistemom.

Odkar je leta 2016 prišel na tržišče, je bil na izboru za svetovni mestni avto leta 2017 izbran kot eden izmed prvih treh finalistov, od takrat naprej pa še pridobiva priljubljenost. Novi Ignis še naprej ohranja ikoničen videz z odlično kombinacijo kompaktnosti in uporabnosti, njegov igriv in praktičen značaj pa ga naredi še bolj privlačnega.

Ikonična oblika SUV vozila
Značilne poteze pri zunanjem oblikovanju, ki vključujejo Suzukijevo značilno prednjo masko s petimi zračnimi režami ter sprednje in zadnje odbijače z zaščito v srebrni barvi, še bolj poudarjajo avtomobilov karakter SUV vozila in njegovo edinstvenost.

Futuristična urbana notranjost
Novi barvni poudarki v notranjosti - lazurna modra biserna in siva kovinska - ter drzno zasnovana armaturna plošča dopolnjujejo dovršeno urbano doživetje v notranjosti.

Napredek pri učinkoviti porabi goriva
Z novim K12D 1.2 DUALJET motorjem in blagim hibridnim sistemom (SHVS) z močno povečano kapaciteto 10 Ah litij-ionske baterije Ignis ponuja napredek pri učinkoviti porabi goriva. Sedaj na voljo tudi z brezstopenjskim samodejnim menjalnikom (CVT).

Posodobitve videza zunanjosti in notranjosti
V Ignisu je zakoreninjena Suzukijeva oblikovalska dediščina, ki vključuje zareze na C-stebričku, črna A- in B-stebrička, okrasni poudarek na blatniku in poudarjen pokrov motorja. Ignis uporablja preprost dizajn z znanimi in simpatičnimi značilnostmi, kot so: edinstveni žarometi, razširjene obrobe blatnikov v črni barvi in robusten izgled. Prenovljen model ohranja te ikonične poteze, a jim doda novo Suzukijevo prednjo masko s petimi zračnimi režami v stilu SUV modelov, ter sprednje in zadnje odbijače s poudarki v srebrni barvi v obliki trapezoida, s čimer še okrepi njegov SUV karakter in njegovo edinstvenost.

Notranjost Ignisa dopolnjuje značilen videz, ki ga ima zunanjost. Zasnovana je bila v futurističnem urbanem stilu s širokimi horizontalnimi linijami, ki prinašajo širino in občutek prostornosti. To dovršeno urbano doživetje je v prenovljenem modelu še okrepljeno z novimi topovsko sivimi ali modrimi poudarki, ki se ujemajo s sivimi ali modrimi šivi sedežev. Armaturna plošča, ki ima na novo zasnovano instrumentno ploščo, je bila nadgrajena s kontrastom črne in bele, kar jo naredi kompozicijsko preprosto, a pusti močan vtis.

Barve zunanjosti
Ignis je na voljo v desetih barvah in šestih dvobarvnih kombinacijah. Na voljo sta dve novi barvi: slonokoščena biserna in zlato rumena kovinska.

Napredek pri učinkoviti porabi goriva. Motor K12D 1.2 DUALJET
Novega Ignisa poganja izboljšan K12D 1.2 DUALJET motor, ki ima sistem dvojnega vbrizgavanja in ponuja tako močan odziv kot učinkovito porabo goriva. To pomembno ravnotežje je mogoče zaradi tehnologije, ki vključuje: elektronsko vodeno variabilno krmiljenje sistemov VVT (variable valve timing), variabilno pretočno oljno črpalko in elektronsko nadzorovane šobe za hlajenje batov.

Izboljšan SHVS blagi hibridni sistem
Izkoristek goriva je še boljši v kombinaciji s SHVS blagim hibridnim sistemom, ki ga poganja litij-ionska baterija s povečano kapaciteto s 3 Ah na 10 Ah. SHVS blag hibridni sistem pretvarja kinetično energijo, ki se ustvarja med zaviranjem, v električno energijo, ki polni litij-ionsko baterijo. Elektromotor jo uporablja kot pomoč motorju pri pospeševanju za bolj učinkovito porabo goriva.

Brezstopenjski samodejni menjalnik (CVT)
Brezstopenjski samodejni menjalnik (CVT) je zdaj na voljo v kombinaciji z najvišjo stopnjo opreme Elegance in dvokolesnim pogonom. CVT ponuja dobro pospeševanje pri nizkih hitrostih in izjemno učinkovito porabo goriva pri višjih potovalnih hitrostih.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.