Suzuki napoveduje Suzuki Okoljsko vizijo 2050

Podjetje Suzuki Motor Corporation je objavilo dolgoročno vizijo za reševanje okoljskih vprašanj, t.i. Suzuki Okoljsko vizijo 2050, ki predstavlja zamišljen videz podjetja v letu 2050, pa tudi mejnik leta 2030 za uresničitev vizije.

»Manjši, manj, lažji, krajši in čistejši«: to so besede, ki jih Suzuki povzdiguje od začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja, da bi izrazil osnovo svoje proizvodnje. Medtem ko maksimirajo vrednost, ponujeno strankam, so te besede namenjene temu, da postanejo proizvodi manjši, iz manj uporabljenih surovin, lažji, izdelani v krajšem času in na krajši razdalji do stranke ter čim bolj čisti. Verjamemo, da ta koncept “manjši, manj, lažji, krajši in čistejši” velja kot pobuda k  reševanju globalnih okoljskih vprašanj, vključno s podnebnimi spremembami, pomanjkanjem vode in izčrpavanje naravnih virov. Na primer, naši majhni avtomobili s svojimi majhnimi in lahkimi karoserijami ne samo, da oddajajo manj CO2, ampak hkrati zmanjšujejo uporabo surovin, potrebnih za njihovo proizvodnjo, ter na takšen način prispevajo tudi k ohranjanju naravnih virov.

V skladu s Suzukijevo Globalno okoljsko listino, ki določa filozofijo in osnovno okoljsko politiko Suzukija, smo oblikovali Suzuki Okoljski načrt 2020. V tem načrtu Skupina Suzuki deluje v smeri ohranjanja okolja s ciljem prispevati družbi in postati podjetje, ki ga imajo radi in mu zaupajo po vsem svetu. Ob 100-letnici podjetja in v času, ki ga med drugim označujejo podnebne spremembe, postajajo dolgoročne okoljske pobude neizogibne. Iz tega razloga smo postavili Suzuki okoljsko vizijo 2050 kot vodilo proti letu 2050, da postanemo trajnostno podjetje, ki tudi v naslednjih 100 letih nadaljuje s prispevkom družbi. Na osnovi koncepta “manjši, manj, lažji, krajši in čistejši” si bo Suzuki prizadeval uresničiti začrtano prihodnost, zaradi katere bo vpliv naših poslovnih dejavnosti na okolje neznaten in majhen. Posledica tega bo manjša obremenitev okolja, skrajšan bo čas za reševanje različnih okoljskih vprašanj, Zemljo pa bomo ohranjali bogato ter lepo.

CO2 izpusti iz proizvodov
- V analizi življenjskega cikla izdelka, ki temelji na osnovi primerjave poslovnega leta 2010 z 2050, zmanjšati emisije CO2, izpuščene iz novih avtomobilov, za 90%.
- V analizi življenjskega cikla izdelka, ki temelji na osnovi primerjave poslovnega leta 2010 z 2030, zmanjšati emisije CO2, izpuščene iz novih avtomobilov, za 40%.

Emisije CO2, nastale iz poslovnih dejavnosti 
- Zmanjšanje emisij CO2 iz poslovnih dejavnosti za 80% v osnovni enoti na prodajno enoto do leta 2050 v primerjavi s poslovnim letom 2016.
- Zmanjšanje emisij CO2 iz poslovnih dejavnosti za 45% v osnovni enoti na prodajno enoto do leta 2030 v primerjavi s poslovnim letom 2016.

Ohranjanje čistega zraka
- Zmanjšanje onesnaževal zraka iz poslovnih dejavnosti in izdelkov do leta 2050.
- Do leta 2030: - zmanjšanje uporabe fosilnih goriv v poslovnih dejavnostih in razširitev uporabe obnovljivih energij, - prispevati k zmanjšanju onesnaževanja zraka v vsaki državi/regiji s spodbujanjem  razvoja čistih, okolju prijaznih izdelkov, - zmanjšanje uporabe hlapnih organskih spojin iz proizvodnje in izdelkov.

Vodni vir
- Doseči uporabo trajnostnih vodnih virov z zmanjšanjem obremenitve vodnega okolja do leta 2050.
- Zmanjšanje odvzema vode iz okolja in čiščenje odpadne vode na vseh proizvodnih mestih z določitvijo tveganj za vodne vire, ki so v okolici Suzukija, do leta 2030.

Kroženje surovin
- Spodbujanje zmanjšanja uporabe surovin, recikliranja in pravilne obdelave odpadkov iz proizvodne dejavnosti in izdelkov, s širitvijo globalne tehnologije in sistema recikliranja, razvitega na Japonskem, do leta 2050.
- Do leta 2030: - globalno razširiti sistem za recikliranje avtomobilov, - spodbujanje recikliranja, obnove in ponovne uporabe sekundarnih (polnilnih) baterij, ki se uporabljajo za pogon električnih vozil, - zmanjšati količino odpadkov na proizvodnih lokacijah po svetu, - zmanjšati uporabo plastične embalaže.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.