Suzuki v Evropi predstavlja novi hibridni model

Novi Suzuki SWACE je eleganten in vsestranski karavan s športno zasnovo, udobno in stabilno vožnjo ter naprednimi hibridnimi zmogljivostmi. SWACE je drugo vozilo, ki ga je podjetju Suzuki v okviru poslovnega sporazuma dobavilo podjetje Toyota Motor Corporation. Prodaja naj bi se v Evropi začela to zimo.

Dinamična in športna zunanjost
SWACE je zasnovan z nizkim težiščem in izstopa s široko držo ter izrazitimi karoserijskimi linijami, ki potekajo od sprednjega proti zadnjemu koncu vozila in so usklajene s športnim sprednjim delom, z ostrimi žarometi LED z dvema svetlobnima snopoma in veliko masko z vzorcem satja.

Vsestranska notranjost
Notranjost, oblikovana za udobje in praktičnost, vzbuja občutek odprtosti in prostornosti ter omogoča veliko prostora za prtljago in je primerna za različne življenjske sloge in rekreacijske potrebe.

Napredna zmogljivost hibrida
Prefinjen hibridni sistem, ki zagotavlja optimalno razporeditev moči med električnim in bencinskim motorjem glede na vozne razmere, omogoča vznemirljivo pospeševanje z neposrednim odzivom, obenem pa skrbi za nizko porabo goriva in izpust emisij CO2.

Dinamična in športna zunanjost
Zunanjost modela SWACE združuje stabilno in funkcionalno obliko karavana s športno estetiko. Nizka drža, kompakten zgornji del karoserije in poudarjeni odbijači odražajo stabilnost na cesti, medtem ko dinamične linije oken in bočnih delov dajejo športen vtis. Edinstveno zasnovo sprednjega dela zaznamujejo žarometi LED z dvema svetlobnima snopomain veliko šestkotno masko z vzorcem satja. Žarometi in zgornja maska so združeni v eni neprekinjeni krivulji, kar vozilu daje široko in športno obliko, medtem ko so odbijač, spodnja maska in okvir meglenke postavljeni bliže tlom, kar še bolj poudarja nizko držo avtomobila.Zunanjost vozila je dodelana z integriranimi strešnimi letvami za preprosto pritrditev strešnih nosilcev, posebej oblikovanimi zadnjimi vrati, izdelanimi iz lahke umetne mase za povečanje učinkovitosti porabe goriva, ter športnimi in dovršenimi 16-palčnimi litimi platišči.

Barve
SWACE bona voljo v sedmih barvah –bela biserna, superiorna bela, dragocena srebrna, črna mineralna, temno modra mineralna, fantomsko rjava kovinska, bronasta kovinska.

Vsestranska notranjost
Pri oblikovanju notranjosti modela SWACE je bil uporabljen pristop »manj je več«. Nastala je elegantna, a preprosta notranja oblika, ki se osredotoča na prostornost, udobje in praktičnost. K občutku prostornosti v notranjosti kabine prispeva tudi široka armaturna plošča, zasnovana z neprekinjenimi linijami, ki se dinamično prelivajo v notranjo obliko vrat. Kombinacija mehkega oblazinjenja in kromiranih ali srebrnih poudarkov v celotni kabinipoudarja splošno kakovost in eleganco notranjosti. Funkcionalnost notranjostiSWACE je opremljen z 8-palčnim multimedijskim audio sistemom z AM/FM/DAB sprejemnikom, funkcijo Bluetooth® in možnostoupravljanja na volanu. Sistem je združljiv z Apple CarPlay za iPhone, kot tudi z Android Auto™ in MirrorLink™ za združljive pametne telefone.Na sprednji konzoli je na voljo brezžični polnilec Qi za polnjenje pametnih telefonov, skupaj z dvema priključkoma USB in priključkom AUX, ki sta na dosegu rok voznika in sovoznika. Notranjost poleg tega odlikujejo ogrevanje volana in sprednjih sedežev, klimatski sistem S-FLOW z zaznavanjem potnikov in ambientalna osvetlitev v celotni kabini.

Udobje v kabini
Kabina ponuja vsestranskost in udobje, ki podpirata aktivni življenjski slog tako voznika kot potnikov. Izdatna razdalja med sprednjimi in zadnjimi sedeži, ki znaša 928 mm, pomeni, da se SWACE ponaša z udobjem na zadnjih sedežih in prostorom za noge, ki ga uvrščata med najboljše v njegovem razredu. Po vsej kabini je na voljo več priročnih predalov za shranjevanje, ki ponujajo veliko prostora za shranjevanje manjših predmetov, kot so telefoni in plastenke, tako v prvi kot v drugi vrsti sedežev.

Velik 596-litrski prtljažnik ponuja dovolj prostora za različne kose prtljage oziroma opremo za prosti čas. Za boljši izkoristek prostora lahko zadnje tapecirano prtljažno dvojno dno postavite v nižji položaj ter tako prevažate višje predmete. Prtljažno dno je v primeru prevažanja mokrih ali umazanih predmetov mogoče tudi obrniti, tako da je zaščitena stran obrnjena navzgor. Z ročico za daljinsko zlaganje sedežev druge vrste je mogoče prtljažni prostor preprosto razširiti v popolnoma raven prostor. Za večjo zasebnost je na voljo prekrivalo prtljažnega prostora, ki ga je mogoče izvleči z enim dotikom, prtljažnik pa je priročno opremljen s samodejno osvetlitvijo in vtičnico za dodatno opremo 12 V DC.

Zmogljivost hibrida
Hibridni sistem modela SWACE združuje močan elektromotor z 1,8-litrskim bencinskim motorjem, ki je zasnovan izključno za uporabo s hibridnim sistemom, kar zagotavlja gladek občutek vožnje z močnim pospeševanjem ter odlično porabo goriva in nizkimi emisijami. Glede na vozne razmere hibridni sistem optimalno poganja model SWACE z elektromotorjem, bencinskim motorjem ali kombinacijo obeh.

Način vožnje EV
Model SWACE je opremljen s funkcijo načina vožnje EV ter izkorišča veliko moč motorja in zmogljivost akumulatorja. V načinu vožnje EV vozilo poganja izključno motor z električnim napajanjem. Ta način lahko uporabite za vožnjo na kratke razdalje, ne da bi morali skrbeti glede hrupa ali emisij, zlasti v stanovanjskih naseljih zgodaj zjutraj in pozno zvečer ali v garažah in na zaprtih parkiriščih.

Udobje vožnje
Model SWACE ponuja udobno vožnjo in stabilno, odzivno upravljanje z zasnovo z nizkim težiščem in izpopolnjenim vzmetenjem. Nizek pokrov motorja in postavitev hibridne baterije pod zadnjimi sedeži prispevata k nizkemu težišču vozila, zmanjšata nagib karoserije v ovinku, izboljšata stabilnost ter omogočata gladko in lahkotno vožnjo. Sprednje vzmetenje zvpetjem MacPherson in zadnjim vzmetenjem z dvojnim prečnim vodilom sta zasnovana za odlično stabilnost pri upravljanju in udobje med vožnjo. Za še boljše vozne lastnosti pa funkcija izbire načina vožnje omogoča vozniku, da izbira med tremi načini vožnje glede na osebne želje oziroma potrebe.

Izbira načina vožnje
Funkcija izbire načina vožnje omogoča vozniku, da delovanje vozila prilagodi voznim razmeram. Model SWACE je opremljen s tremi načini: NORMAL, ECO in SPORT.
- Način NORMAL: Zagotavlja optimalno razmerje med udobjem, stabilnostjo in ekonomičnostjo vožnje ter je primeren za običajno vožnjo.
- Način ECO: Vozniku pomaga pri okolju prijaznem pospeševanju in zmanjšanju porabe goriva s postopnim odzivom na plin in minimalno uporabo klimatske naprave. Ta način je uporaben za vožnjo po mestu in pri pogostem zaustavljanju.
- Način SPORT: Nadzira hibridni sistem in zagotavlja hitro in močno pospeševanje, zaradi česar je primeren za odzivno vožnjo na ovinkastih cestah.

Napredne funkcije za pomoč pri vožnji
Polno opremljen z najnovejšimi pametnimi varnostnimi funkcijami ponuja SWACE zaupanje in brezskrbnost, tako za voznika kot za potnike na vsakem potovanju.

Sistem samodejnega parkiranja (S-IPA)
Sistem S-IPA z zvočnimi in vizualnimi signali ter samodejnim upravljanjem volana vozniku pomaga pri vzvratnem parkiranju, bočnem parkiranju in pri speljevanju bočno parkiranega vozila s parkirišča. Sistem uporablja ultrazvočne senzorje in omogoča natančno parkiranje tudi v ozkih prostorih.

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (PCS)
Sistem pomaga preprečiti trke z drugimi vozili, pešci in kolesarji tako, da z milimetrskim radarjem in monokularno kamero nadzoruje cesto spredaj in uporabi pomoč pri zaviranju ali samodejno zaviranje po potrebi.

Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu (LTA)
Ko sistem prepozna verjetnost, da lahko pride do nenamernega zapuščanja voznega pasu na hitri cesti ali javni cesti s cestnimi označbami, sistem pomaga pri krmiljenju, da se vozilo zadrži v središču voznega pasu.

Sistem prepoznavanja prometnih znakov (RSA)
Sistem zaznava prometne znake in jih po potrebi prikazuje na večinformacijskem zaslonu.

Aktivni tempomat za nadzor razdalje med vozili (DRCC)
Aktivni tempomat deluje pri vseh hitrostih in samodejno vzdržuje zadostno varnostno razdaljo za vozilom pred seboj, vključno z zaustavitvijo vozila, ko se to pred njim zaustavi in po tem, ko se to ponovno premakne.

Sistem za nadzor mrtvega kota (BSM)
Sistem opozori voznika, ko se drugo vozilo približa ali se že nahaja v mrtvem kotu ob strani vozila.

Sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj (RCTA)
Sistem nudi pomoč vozniku, da se izogne trkom pri vzvratni vožnji iz parkirnih mest. Ko zazna vozilo, ki se približuje z leve ali desne strani, opozori voznika tako, da sproži zvočno opozorilo. To zagotavlja vozniku večjo varnost pri vzvratnem premikanju vozila iz nepreglednega parkirnega prostora.

eKlic (eCall)
Če je vozilo udeleženo v prometni nesreči, sistem opozori reševalne službe s sporočilom, ki vključuje natančno lokacijo vozila.

Samodejna parkirna zavora
Ko se vozilo ustavi, na primer na semaforju, električna parkirna zavora zadrži vozilo z vzdrževanjem zavornega tlaka, da tako prepreči premikanje vozila naprej ali nazaj, dokler voznik ne pritisne na stopalko za plin.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.