Virtualni superšportnik

V zadnji nadgradnji Sonyjeve konzolne avtomobilske simulacije z imenom Gran Turismo 7 se je ljubiteljem avtomobilov predstavil tudi povsem novi virtualni superšportnik znamke Suzuki, ki ga v realnosti po vsej verjetnosti ne bomo nikoli dočakali.

Leta 2001 se je na tedanjem tokijskem avtomobilskem salonu pojavil konceptni suzuki GSX-R/4, sicer eden izmed redkih virtualnih konceptnih avtomobilov (prvič so ga predstavili v 4. izdaji igre Gran Turismo …), ki mu je uspel preboj v realni svet. Takrat so pri znamki Suzuki ustvarili brezkompromisnega in majhnega (dolžina: 3550 mm, širina: 1730 mm, višina: 1010 mm) ter izredno lahkega (masa avtomobila: 640 kg) športnika z vgrajenim 1,3-litrskim pogonskim sklopom hišne dvokolesne legende z oznako hayabusa. Vgrajeni 4-valjni bencinski pogonski sklop lahko v tem avtomobilu sprosti 175 KM (129 kW) pogonske moči pri resnično športnih 11.000 vrtljajih v minuti.

Sedaj, dobrih dvajset let kasneje, je pred nami nova evolucijska izpeljanka tega športnega avtomobila, ki pa trenutno obstaja samo v virtualnem svetu avtomobilskih simulacij. Tudi tokrat so se pri znamki Suzuki, ki je specialist za majhne in kompaktne avtomobile, držali hišne tradicije in ustvarili resnično kompakten avtomobil (dolžina: 4018 mm, širina: 1843 mm, višina: 1143 mm) z za današnje čase ('zavaljenih krav' …) majhno maso vozila (970 kg), ki je tudi tokrat motoriziran ob uporabi hišnega motociklističnega pogonskega sklopa iz modela hayabusa. V tokratni izdaji, ki je oblikovana pod vplivom dveh serijskih suzukijev (aktualni kombilimuzinski swift sport in legendarni roadster cappuccino) je vgrajeni vrstni bencinski štirivaljnik prejel pomoč v obliki 3 dodatnih elektromotorjev. Dva premikata prednji kolesni par, eden pa pomaga fosilnemu sklopu pri pogonu zadnjega kolesnega para.

Rezultat takšnega razmišljanja je skupnih 426 bhp (432 KM / 318 kW) pri 9900 vrtljajih v minuti ter 179 Nm motornega navora (podatek velja samo za vgrajeni bencinski motor, skupni navor s tremi dodanimi elektromotorji znaša 610 Nm) pri visokih 7500 vrtljajih v minuti, kar je povsem dostojen rezultat za klasični fosilni pogonski sklop brez prisilnega polnjenja (turbo ali mehanski kompresor).

Suzuki Vision Gran Turismo

Suzuki Vision Gran Turismo

Suzuki GSX-R/4 Concept

Suzuki GSX-R/4 Concept

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.